Raamatututvustaja

Märts 2024

 

 

Sisukord:

 

Eestikeelsed heliraamatud

 

Venekeelsed heliraamatud

 

Eestikeelsed heliraamatud

 

Jenny Colgan. Ranna tänava väike pagariäri

teksti esitanud Urve Raba

Haapsalu : Haapsalu Sotsiaalmaja, 2024

1 CD : DAISY raamat, 13 tundi 48 minutit

 

Jenny Colgani liigutav ja naljakas romaan jutustab murtud südamega noorest naisest Polly Waterfordist, kes keerab oma elus uue lehekülje ja kolib mereäärsesse alevisse Mount Polbearne’i. Tema elupaigaks saab väike korter kunagises pagaritöökojas. Et unustada mured, hakkab Polly tegelema küpsetamisega, mis on ühtlasi tema lemmikhobi. Taina sõtkumine aitab maandada tundeid, saiapätsid aga muutuvad aina maitsvamaks. Peagi teeb Polly imet nii pähklite, seemnete, ðokolaadi kui ka kenalt kohalikult mesinikult saadud meega. Ammutades jõudu meelekindlusest ja loomingulisusest, mille olemasolust tal aimugi polnud, leiab ta uue särava elu paigast, kust ta kõige vähem lootis seda leida. "Ranna tänava väike pagariäri" on südantsoojendav rahvusvaheline bestseller, mille kaante vahelt leiab ka seitse isuäratavat retsepti.

 

Marje Ernits. Jäädes ellu

teksti esitanud Merle Saulep

Haapsalu : Haapsalu Sotsiaalmaja, 2024

1 CD : DAISY raamat, 5 tundi 15 minutit

 

Inimese saatuses on palju määramatust, aga ka iseenda kavandatut, kuid on vaid üks kriteerium, mis annab võimaluse oma soove ja unistusi täide viia: jäädes ellu on kõik võimalik. Romaan on tagasivaade ühe neljakümnendatesse eluaastatesse jõudnud naise elule. "Jäädes ellu" räägib Raine Ilmeti noorusest, mis jäi eelmise sajandi viimasesse kümnendisse, ja naiseks olemisest uue sajandi algusest kuni tänapäevani välja. Kaubanduskeskuse kassas istumist kui tööd polnud Raine unistuste nimekirjas ja tema lapsepõlves ei osanud sellist ametit isegi kõige taiplikumad lapsed ette näha. Tütar Stellale polnud mõtet sellest kõigest kõnelda, sest teda ei huvitanud ema mälestused. Temal oli muudki teha, kui piinata end minevikuga, mida tema mälus polnud. Stella ei kommenteerinud seda, mida ta tundis, kuid mõtles, et tema tulevik saab olema teistsugune. Selleks oli tal vaja vaid ühte: jääda ellu, ja selles osas olid nad emaga sama meelt.

 

Kärt Hellerma. Lõokeselumi

teksti esitanud Silvia Karro

Tallinn : Eesti Rahvusraamatukogu Pimedate Raamatukogu, 2024

1 CD : DAISY raamat, 3 tundi 30 minutit

 

Kärt Hellerma raamatu "Lõokeselumi" tegevustik leiab aset möödunud sajandi 60. aastatel, ajajärgul, mille autor veetis vanaema-vanaisa juures Paide lähedal Mäos. Hellerma heidab pilgu nii taluelu argipäevale kui ka ümbritsevale loodusele ja ka armastavatele peresuhetele. Raamatus leidub poeetilis-filosoofilisi mõtisklusi mälust ja mäluga seonduvast, mis annavad tunnistust autori lapsepõlves kohatud inimeste suurest tähendusest ja mõjust ka hilisemas eas.

 

Linda Himelstein. Vodkakuningas

teksti esitanud Andres Ots

Tallinn : Eesti Rahvusraamatukogu Pimedate Raamatukogu, 2024

1 CD : DAISY raamat, 16 tundi 17 minutit

 

Venemaal on vodka juba tsaariajast peale kuulunud igapäevaellu sama lahutamatult nagu söögipoolis ja talvepakane. Omal ajal usuti koguni, et seda märjukest on õnnistatud imeliste raviomadustega. Vodka mängis keskset rolli kombetalitustel, lisaks soodustas vodkamajandust tsaarivalitsus, sest alkohol aitas hõlpsasti riigikassat täita. Smirnovi vodka, üks kõige armastatumaid ja müüdumaid alkohoolseid jooke maailmas, sündis 19. sajandil väikesest Venemaa külast pärit koolihariduseta pärisorja Pjotr Smirnovi tarmu ja taibukuse toel. Varasema sogase ja lehkava vedeliku asemel asus Smirnov tootma selget ja allikaveena sillerdavat vodkat ning maitsestatud nalivkasid. Ettevõtlikust ja nutikast Smirnovist sai Venemaa vodkakuningas, kelle toodangut pruugitakse kogu maailmas rõõmuga tänini. Linda Himelsteini ohtralt tähelepanu pälvinud ja autasudega pärjatud teos Vene vodkamagnaadist Pjotr Smirnovist ning tema loodud impeeriumi tõusust ja langusest toob lugeja ette visaduse ja leidlikkuse abil tippu rühkinud mehe ühes vastuolulise ajastuga, milles ta elas ja tegutses.

 

Philip Gwynne Jones. Kättemaks Veneetsias

teksti esitanud Tarmo Hints

Tallinn : Eesti Rahvusraamatukogu Pimedate Raamatukogu, 2024

1 CD : DAISY raamat, 11 tundi

 

Briti paviljoni uhke avaüritus Veneetsia biennaalil pakub aukonsul Nathan Sutherlandile suurepärase võimaluse Proseccot nautida ja kunstimaailma suurkujudega kohtuda. Ent pidulik meeleolu katkeb hetkega, kui installatsiooni purunemine lõpeb maailmakuulsa kunstikriitiku õõvastava surmaga. Pealtnäha traagilise õnnetusena paistnud juhtum omandab kurjakuulutavama tähenduse, kui ohvri taskust leitakse postkaart Olovernese pead maha raiuvast Juuditist. Ohvrite arv kasvab peagi, sest kolme järgneva postkaardi surmaennustused lähevad kiiresti täide. Kui aga mõistatust lahendama asunud Nathan saab surmailmutust kujutava postkaardi, algab mõrvari tabamiseks võidujooks ajaga. Tegelastega peab igal hetkel sammu Veneetsia kogu oma kauniduses ja kunstirikkuses.

 

Mall Jõgi. Riik raamaturiiulis

teksti esitanud Merle Saulep

Haapsalu : Haapsalu Sotsiaalmaja, 2024

1 CD : DAISY raamat, 5 tundi 01 minutit

 

See raamat sisaldab mälukilde aastakümnete tagant, möödunud sajandist. Tallinna vanalinna salakohtade avastamine oli siis lapsele erakodselt huvitav. Siis pääses veel kõikidesse hoovidesse ja ka paljud linnamüüri tornid olid avatud. Saaremaale lubati ainult miilitsa propuskiga. Seda kontrollis Kuivastus Vene piirivalvur. Aga koolis ja ülikoolis õpetasid meid veel üsna paljud Eesti-aegsed õpetajad. Ja lähedaste hulgas oli põnevaid tsaariaegseid inimesi. Neist on juttu ka selles raamatus.

 

Andrus Kasemaa. Au kolhoosikorrale!

teksti esitanud Robert Annus

Tallinn : Eesti Rahvusraamatukogu Pimedate Raamatukogu, 2024

1 CD : DAISY raamat, 8 tundi 05 minutit

 

Andrus Kasemaa uut teost võib liigitada romaaniks novellides; see koondab kahtekümmend temaatiliselt rinnastatud lugu, mida ühendab kolhoosinostalgia, igatsus kadunud ajastu järele, kus inimsuhete üle ei domineerinud veel kapitalismi ja klassiühiskonna vaim. Jutustaja kogub etnograafi kirega suulist pärandit elust nõukogude Eestis, pöörates tähelepanu tavalise inimese tavalisele elukogemusele, mitte reþiimi ametlikule korraldusele. Kasemaa kinnitab taas oma empaatilist võimet mõista vanu inimesi ja anda hääl ka nendele, kes tänapäeva eesti kirjanduses üldiselt ei kõnele. Autor on ise kirjutanud: "Kui üks tuttav küsis, millest mu uus proosateos räägib, siis ütlesin talle, et emast, kes igatseb kolhoosi taga. "Küll su ema on ikka üks lõppematu inspiratsiooni allikas," ütles tuttav. "On jah," vastasin naerdes, sest kes veel räägiks mulle nii palju jaburaid lugusid kolhoosist kui ema. Ilma ema lugude ja positiivse ellusuhtumiseta poleks sündinud ka see raamat."

 

Leelo Kassikäpp. Universumi kingitus

teksti esitanud Merle Saulep

Haapsalu : Haapsalu Sotsiaalmaja, 2024

1 CD : DAISY raamat, 4 tundi 01 minutit

 

"Universumi kingitus" on Neti Abramsi lugu tema enda silmade läbi. Neti Abramas sünnib siia ilma üsna eaka abielupaari ainsa lapsena. Heal majanduslikul järjel vanemad hellitavad tütart igati. Ta on oma isa ja ema silmatera. Kuigi elu algus on paljutõotav, lõpeb Neti lapsepõlv ja ilus elu ootamatult ning valusalt. Noor naine kukub vaimselt kokku. Neti leiab abi ja lohutust tema ellu ilmunud noorelt mehelt. Paari aasta pärast nad abielluvad. Peagi varjutab noorte abieluõnne tõdemus, et Neti ei saa lapsi, mille kohta noorik ise irooniliselt nendib, et ta on aher. Tema murele ei leita lahendust ja perre võetakse kasulaps. Seoses sellega tekivad uued probleemid. Alles aastaid hiljem leiab Neti hingerahu ja lepib saatusega. Aga seda õnne pole kauaks. Naist tabab järjekordne jalustrabav hoop. Ta ei ole sellest veel toibunud, kui juhtub midagi eriti kohutavat. Neti on väga raske valiku ees: kas andestada ja aidata, ulatada palutud abikäsi, või pöörata selg inimestele, kes põhjustasid talle eelnevalt kannatusi. Ootamatult saab Neti abi sealt, kust ta ei oleks osanud oodata ega loota.

 

Erlend Loe. Doppler

teksti esitanud Tarmo Hints

Tallinn : Eesti Rahvusraamatukogu Pimedate Raamatukogu, 2024

1 CD : DAISY raamat, 5 tundi 20 minutit

 

Humoorikas lugu ontlikust norra pereisast Andreas Dopplerist, kes läheb ühel päeval jalgrattaga sõitma, kukub õnnetult ja saab ilmutuse. Sestpeale ei suuda ta looduse kutsele vastu panna ja asub elama metsa. Mitte miski pole metsast tähtsam. Kuidas raha teenimata hinges püsida? Mis saab lastest ilma isata? Ja kellega on metsas kõige parem maailma asju arutada? Raamat tutvustab värvikaid tegelasi, kelle elu põimub Doppleri omaga, nii et tol ei jää muud üle kui ... Lugu paigutub pehmelt norra filosoofia taustale, Arne N¿ssi õpetusele süvaökoloogiast ja erakuelule mäetipul. Nii raamatu autor Erlend Loe kui ka filosoof Arne N¿ss panevad pahaks moodsa elu mõistuspärasust ja "tublidust" ja eelistavad sellest eemalduda imepärasesse lihtsusse. Erlend Loe (snd 1969) on norra kirjanik, kelle stiili iseloomustab lustakas, üleannetu naivism. Eesti keeles on temalt ilmunud "Naiiv. Super" ja Kes istus kuninga juustu lössi?".

 

Emily St. John Mandel. Klaasist hotell

teksti esitanud Külli Palmsaar

Tallinn : Eesti Rahvusraamatukogu Pimedate Raamatukogu, 2024

1 CD : DAISY raamat, 13 tundi 27 minutit

 

Vancouveri saare kõige põhjapoolsemas tipus asetseva hotelli baaridaam Vincent kohtub hotelli mõistatusliku omanikuga ning saab tema kaaslaseks, kuni selgub, et mees on ehitanud pettusel põhineva finantsskeemi, mille kokkuvarisemine hävitab paljude inimeste elu. Vincent lahkub ning leiab hiljem tööd kaubalaeval. Aastaid hiljem palgatakse üks Ponzi skeemi ohver uurima kummalist juhtumit – ühe naise jäljetut kadumist merel. Emily St. John Mandel oskab taas kord luua oma romaanis lummava õhkkonna, viia lugeja luksushotellidest vanglasse või põrandaalustesse klubidesse ning rääkida meeldejäävalt ahnusest ja süütundest, armastusest ja millestki tabamatust, mida võib ka elu mõtteks nimetada. Kaks juba romaanist "Jaam Üksteist" tuntud tegelast – Miranda ja Leon – ilmuvad põgusalt ka siin.

 

Sven Mikser. Vareda

teksti esitanud Kristian Põldma

Tallinn : Eesti Rahvusraamatukogu Pimedate Raamatukogu, 2024

1 CD : DAISY raamat, 8 tundi 48 minutit

 

Vahest ei tea kuueteistkümneaastane Johannes isegi, kas see on lõpuni läbi elamata lein surnud mentori pärast või hoopis segastest peresuhetest põhjustatud ängistus, mis ta keset palavat suve võõrasse maanurka pagendusse ajab. Kusagil kaugel eemal pöörleb maailm meeletute muutuste keerises, aga Varedal seisab aeg otsekui paigal. Vähemalt niikaua, kuni ilmuvad Margit ja Andreas… "Vareda" on lugu mälestustest, unistustest ja armastusest. See on lugu suurest suvest ja ühe noore inimese eneseavastamisest, mis on ühekorraga vabastav ja hirmutav, joovastav ja segadusse ajav.

 

Heljo Mänd. Punane põrgu

teksti esitanud Urve Koni

Tallinn : Eesti Rahvusraamatukogu Pimedate Raamatukogu, 2024

1 CD : DAISY raamat, 10 tundi 53 minutit

 

"Punane põrgu" on armastatud kirjaniku Heljo Männi luigelaul. Kompromissitu sisu, ajalooline tõde ja mõjuv esitus muudavad ta ajatuks. Alguses oli kõik hästi. Romaani peategelane Illi – Heljo Männi täditütar – oli sündinud ja kasvanud ja omandanud laitmatu hariduse vabas Eestis. Tal oli tõsine tulevikuunistus – õppida Tartu Ülikoolis juurat ja saada kriminaaluurijaks. Miks pidanuks midagi teisiti minema? 16. juunil 1940 peeti Illi kodumajas tema leeripidu, mille katkestas raadio eriteadaanne – NSV Liidu ultimaatum Eestile. Illi lähedasi, kes olid punastega eelnevalt kokku puutunud, tabas õudne eelaimus. Eluõhtul annab kunagine poliitvang Illi iseenda ja kaasteeliste elu mosaiigitükid kirjanikule, et see nendest koos omaenese mälestuskildudega panoraampildi kokku seaks.

 

Kristina Ohlsson. Kaitseinglid

teksti esitanud inge Henk

Haapsalu : Haapsalu Sotsiaalmaja, 2024

1 CD : DAISY raamat, 11 tundi 48 minutit

 

Stockholmi eeslinnas leitakse metsalagendikule maetud noore naise surnukeha. Tähistamata hauas oma lõpu leidnud ohver on Rebecca Trolle, kaks aastat varem kaduma jäänud üliõpilane. Samal ajal kui Fredrika Bergman ja tema meeskond püüavad välja selgitada Rebecca vägivaldse surma tagamaid, avastatakse samast piirkonnast veel surnukehi. Maapind peidab endas saladusi, mis on aastakümneid vanad. Keegi on ikka ja jälle sinna lagendikule naasnud, et uus ohver maha matta. Uurimise käigus kerkib esile hooldekodus elava tumma lastekirjaniku nimi. Veidral kombel näib kõige sellega seotud olevat ka Fredrika lapse isa Spencer. Kui tummalt kirjanikult ei õnnestu midagi teada saada, siis jääb võimalus, et just tema oskab anda vastuseid aina uutele küsimustele. Lõpuks on aga kõige olulisem küsimus see, kas mõrvar tegutseb endiselt. Ja kes on järgmine ohver?

 

Lydia Sandgren. Kogutud teosed

teksti esitanud Mart Aas

Tallinn : Eesti Rahvusraamatukogu Pimedate Raamatukogu, 2024

1 CD : DAISY raamat, 29 tundi 03 minutit

 

Viiekümnenda eluaasta künnisel valitseb kirjastaja Martin Bergi elus segadus. Aastaid tagasi kadus Martini naine Cecilia ootamatult tema ja laste elust, tekitades tohutu tühimiku. Mõeldes oma elule ja mineviku valikutele, kasutamata jäänud võimalustele ja sellele, mis oleks võinud olla, sukeldub ta mälestustesse ning jutustab seitsmekümnendate ja kaheksakümnendate Rootsist, elades uuesti läbi noorukiea eksirännakud ning kadunud ja leitud suhted. Lugu jälgib lähedast sõprust erakordse kunstniku Gustav Beckeriga, kirglikku armastust oma kadunud naise ja kahe lapse vastu ning samuti lõpetamata käsikirja, mida ta on alati kirjutanud. Samal ajal tunneb Martini ja Cecilia 20-aastane tütar Rakel end tema jaoks kitsaks jäänud Göteborgis rahutuna. Linn valmistub kuulsa maalikunstniku Gustav Beckeri loomingu retrospektiiviks ja kõikjal, kuhu tüdruk vaatab, näeb ta näituseplakatitel oma ema, mõistatusliku Cecilia, särava kunstniku muusa kujutist. Rakel tahab aru saada, mis tegelikult juhtus. Ühest käsikirjast leitud vihje Cecilia saatusele muudab tema maailma igaveseks.

 

R. C. Sherriff. Kaks nädalat septembris

teksti esitanud Siim Angerpikk

Tallinn : Eesti Rahvusraamatukogu Pimedate Raamatukogu, 2024

1 CD : DAISY raamat, 11 tundi 51 minutit

 

Perekond Stevensid sõidavad kahenädalasele puhkusereisile. Nad peatuvad samas kohas, kus igal aastal: rannikuäärses külalistemajas, mis näib ajahambast puretum, kulunum, korratum ja võluvam kui kunagi varem. Puhkus on imetore ja perekond kahetseb üksnes seda, et maha jäi koduaed, mille september on nüüdseks rüütanud soojadesse sügisvärvidesse. 20. sajandi helgeim romaan "Kaks nädalat septembris" on enamiku lugejate jaoks veel avastamata kirjanduspärl, mis räägib südantsoojendavalt nostalgilise, eskapistliku ja ajatu loo igapäevaelu väikestest rõõmudest: mee magususest, kuumas vannis kümblemisest, varasügisese taeva säravsinisest selgusest. See on elamise argisust hingestav lugu, mis äratab meis lapseliku avastamisrõõmu ja meenutab elu ilu. Jaapani kirjanik Kazuo Ishiguro on seda raamatut nimetanud oma suureks lemmikuks ning üheks maagilisemaks, õrnemaks ja elujaatavamaks romaaniks, mida ta on kunagi lugenud. 2020. aastal, koroonaviiruse pandeemia alguses, soovitas ta seda lugeda kõigil inimestel, kes tahavad oma tuju tõsta ja rõhuva reaalsuse eest mõneks ajaks pageda. Sherriff ise kommenteeris romaani nii: "Ma tahtsin kirjutada lihtsatest, harilikest inimestest, kes teevad tavalisi asju."

 

Boriss Sokolov. Mihhail Bulgakov : meister, geenius, isiksus

teksti esitanud Andres Ots

Tallinn : Eesti Rahvusraamatukogu Pimedate Raamatukogu, 2024

1 CD : DAISY raamat, 27 tundi 04 minutit

 

Mihhail Bulgakov, üks maailmakirjanduse suurkujusid, on jõudnud eestlaste südameisse peamiselt oma romaaniga "Meister ja Margarita". Tema muust loomingust ja elust teatakse märksa vähem. Ent tundmata suure kirjaniku enda elukäiku, tema eraelu, tema loomekreedo kujunemist, tema suhteid kirjandusringkondadega, erisuhet Staliniga ja paljut muud, ei saa lõpuni mõista ka tema loomingut, eriti mitte tema geniaalset satiiri kogu nõukoguliku ühiskonna kohta. Tõeline kuulsus saabus meistrile postuumselt, huvi tema elu ja saatuse vastu jäi aastakümneid hiljaks, seetõttu tuleb paljutki seletada vaid tema loomingu kaudu.

 

Mihhail Zõgar. Sõda ja karistus

teksti esitanud Merle Saulep

Haapsalu : Haapsalu Sotsiaalmaja, 2024

1 CD : DAISY raamat, 15 tundi 32 minutit

 

Oma uues raamatus kirjutab Mihhail Zõgar, kuidas kogu Venemaa ajalugu on üles ehitatud müütidele, mille toel on 2022. aastal jõutud faðismi. Autor toob välja seitse olulist ajaloolist tõde, mida Vladimir Putin alati oma kõnedes Ukraina kui iseseisva riigi ja ukrainlaste kui rahvuse eitamisel kordab. Nende seas ka väite, et enne Lenini võimuletulekut Ukrainat ei eksisteerinud ning et ukrainlased ja venelased on tegelikult üks rahvus. See põhjalik, aus ja ajaloofaktidel põhinev raamat annab ülevaate Ukraina ajaloost. Samas ütleb Zõgar ise, et püüdis kirjutada hoopis krimiloo nähtuna mõrvari silme läbi, niisiis mitte Ukraina ajaloo, vaid Vene impeeriumi ajaloo. Mihhail Zõgar on ajakirjanik, kirjanik ja stsenarist, 2022. aastal suletud Vene telekanali Doþd asutaja ning peatoimetaja.

 

Urve Tinnuri. Kapi taga elab ingel

teksti esitanud Merle Saulep

Haapsalu : Haapsalu Sotsiaalmaja, 2024

1 CD : DAISY raamat, 3 tundi 56 minutit

 

Isata Aale elab pealinna agulikorteris koos alkohoolikust emaga. Kui ema tütre kolmeks aastaks hülgab, hakkab tema eest hoolitsema usklik onu, kes muudab tüdruku elu maapealseks põrguks. Raskele kasvukeskkonnale vaatamata sirgub Aalest tugev ja sirgeseljaline naine, kes leiab endas jõudu lahkuda vägivaldsest suhtest ning tulla toime üksikemana, kuni ta ellu saabub keegi, kellega Aale end viimaks ometi turvaliselt ja hoituna tunneb. "Kapi taga elab ingel" on valus, südameid puudutav teos, mis on nagu ajast aega juhtunud ja juhtuvate lugude kordus. See kõneleb sõltuvusprobleemidest, meie elu saatvatest ja muutvatest lapsepõlvetraumadest ja hingeseisunditest, millest sageli ei puudu ka põlgus, vihkamine, raev ja kättemaksuiha.

 

Urmas Vadi. Kuu teine pool

teksti esitanud Robert Annus

Tallinn : Eesti Rahvusraamatukogu Pimedate Raamatukogu, 2024

1 CD : DAISY raamat, 14 tundi 27 minutit

 

Mõned asjad meie elus on kindlad, teised jällegi pole. On midagi, mis ei muutu kunagi, isegi kui me otsime teistmoodi teid, teeme jänesehaake, et elu ja ennast ja teisi ära petta. Ja sel hetkel, kui oleme jõudnud juba mõelda, et kogu see elamise asi tuleb päris hästi välja, vajume taas nendesse kulunud mustritesse justkui vankriratas roopasse. Ja pole kedagi, kes meid välja tõmbaks! Ning siis on asju, mis muutuvad hoolimata sellest, et me üldse ei taha. Inimesed, kes arvasid, et on teineteise jaoks loodud, kasvavad lahku, armastus saab otsa, kuigi seda oli ju kunagi nii palju! Käed hakkavad värisema, sõrmus tiliseb vastu teetassi, teksad kuluvad katki just sel hetkel, kui nad on hakanud kõige paremini jalas istuma!

 

Venekeelsed heliraamatud

 

Инна Бачинская. Игла в сердце

читает Кристина Кокина

Riga : LNerB, 2023

1 CD : DAISY raamat, 6 tundi 15 minutit

 

В комнате Инги Борисенко, жены крупного бизнесмена, недавно погибшей от передозировки снотворного, найден "подклад на смерть" — исколотая иголками тряпичная кукла вуду. Кто и зачем подбросил Инге страшный подарок? И действительно ли случайной была ее гибель? Вскоре такая же кукла обнаруживается в другом месте, потом в третьем, четвертом. И снова — покушения, мистический ужас, странные смерти. Расследованием череды запутанных преступлений одновременно занимаются капитан Астахов и частный детектив Александр Шибаев, которому неожиданная встреча с "кукловодом" может стоить жизни.

 

Шарлотта Линк. Обманутая

читает Кристина Кокина

Riga : LNerB, 2023

1 CD : DAISY raamat, 12 tundi 43 minutit

 

Жизнь Кейт, офицера полиции, одинока и безрадостна. Не везет ей ни в личном плане, ни в профессиональном. На свете есть только один человек, которого она искренне любит и который любит ее: отец. И когда его зверски убивают в собственном доме, Кейт словно теряет себя. Не в силах перенести эту потерю и просто тихо страдать, она, на свой страх и риск, начинает личное расследование. Ее версия такова: в прошлом отца случилось нечто, в итоге предопределившее его гибель.